Zdravko Mamić otkazao konferenciju najavljenu za utorak

Osuđenik i bjegunac Zdravko Mamić prošlog je mjeseca održao je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj je iznio teške optužbe na račun osječkih sudaca. Novu konferenciju najavio je za utorak, 6. travnja.

No, na svojoj Facebook stranici Mamić je objavio da konferenciju ipak neće održati jer “državnim organima ostavlja dovoljno prostora i vremena za prikupljanje informacija i dokaza prije nego što ih iznese u javnost, te im time pruža šansu da u očima građana povrate djelić svojeg povjerenja”.

“Drage prijateljice i prijatelji, danas su do mene stigle sjajne vijesti – istrage protiv sudaca koje sam teretio za reketarenje, kriminalne radnje i malverzacije su uznapredovale, a ubrzo ću i ja biti ispitan o svim dokazima, te saznanjima koja imam. Iako sam obećao da se neću o tim temama javljati do press konferencije u utorak, zbog ovih spoznaja o tome da hrvatska država na čelu s ministrom Malenicom, premijerom Plenkovićem i predsjednikom Milanovićem ipak ima snage obračunati se s kriminalom u pravosuđu, odgađam press konferenciju kako bih državnim organima ostavio dovoljno prostora i vremena za prikupljanje informacija i dokaza prije nego što ih iznesem u javnost, te im time pružam šansu da u očima građana povrate djelić svojeg povjerenja. Obzirom da je moja prijava 6 mjeseci stajala u ladici, zahvalan sam svakome od vas 150 tisuća i medijima što ste uspjeli povesti državni aparat u proces čišćenja od nametnika. Prevarantima, lažljivcima, reketarima, zlostavljačima i krivosucima nije mjesto u pravosuđu i zato borbu za #ReformaPravosuđa nastavljamo u utorak, prva objava je u 8:30!”, napisao je Mamić na društvenoj mreži.

Podsjetimo, prošlog mjeseca Vrhovni sud potvrdio je Mamiću šest i pol godina zatvora, a od onda nekadašnji gazda Dinama preko drštvene mreže Facebook vodi rat protiv hrvatsko pravosuđa.

Komentiraj