Zdravko Mamić: “Ne želim Zvezdu protiv sebe, želim Zvezdu pored sebe”

Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama i bjhegunac od hrvatskog pravosuđa, dao je intervju za Pixsell u kojem je pričao o Dinamovim uspjesima u Europi, odnosu snaga Dinama i Crvene Zvezde, trenutnom viđenju kvalitete Hrvatske nogometne lige, kao i budućnosti hrvatske nogometne reprezentacije.

Mamić je intervju dao u Međugorju, gdje je u lipnju 2018. godine otišao neposredno uoči izricanja presude, kojom je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora. Vrhovni sud bi uskoro trebao dati drugostupanjski pravorijek po pitanju ove presude.

Mamić je u intervjuu kazao da je uvjeren da će Dinamo obraniti naslov prvaka i iduće sezone igrati Ligu prvaka, a zatim se osvrnuo na HNL. Kazao je da hrvatska liga napreduje, a to je, ističe, fenomen koji ne može objasniti.

“Tamo nema novca za ovo piće koje sada pijemo. Divim se tim sportskim radnicima i kako opstaju bez ikakvih sredstava”, rekao je.

Upitan tko bi pobijedio u utakmici između Dinama i Crvene zvezde, odgovorio je: “Jasno sam i javno rekao da ne bih želio da Zvezdu izvučemo u Europi. Ne želim Zvezdu protiv sebe, želim Zvezdu pored sebe. I neka Zvezda napreduje, ja sam njihov navijač i navijač svih klubova s ovih prostora. Utakmica Dinama i Zvezde bila bi neizvjesna, odlučivale bi nijanse”, rekao je.

Kazao je i da je puno puta pokazao da ne gleda svoj ubteres, već da podmeće ‘svoja široka leđa’ za interese Dinama.

“Mene možete gaziti koliko hoćete, ali kad krenete na Dinamo, ja nemam kočnice i uvijek ću reagirati. Sjećam se kad sam za vrijeme rata putovao u inozemstvo, govorio da sam Hrvat. Ljudi nisu imali pojma pa bih rekao da je to bivša Jugoslavija. Znali su za Jugoslaviju, ali su govorili: “To su idioti, ubijaju se, kolju se.” Ali kad bismo došli do Šukera i Bobana, onda su znali o čemu pričamo”, rekao je Mamić.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku:

 

Komentiraj