Zdanje šefice supetarskog HDZ-a: nije vila, nego pašnjak

Vila predsjednice supetarskog HDZ-a Danice Baričević u katastru se vodi kao pašnjak, objavila su 24sata.hr

Baričević je kandidatkinja je HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, predsjednica HDZ-a grada Supetra, vijećnica u Gradskom vijeću i skupštini Splitsko-dalmatinske županije te predsjednica Udruženja obrtnika Brač i Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’.

“E da. I boravi u vili koja se u katastru vodi kao pašnjak”, dodaje 24sata.hr.

“Službeno, na toj čestici nema govora ni o kakvoj građevini. Ako je suditi prema izvacima iz katastra i zemljišne knjige, umjesto kamene vile tamo postoje samo pašnjak, maslinik i vinograd. Vila, kao i okolno zemljište, formalno se vode na Daničinog oca, ali očito je da ih ona smatra svojim vlasništvom”, objavio je portal.

Facebook profil Danice Baričević “krcat je fotografijama i snimkama ovog ‘pašnjaka’, a gotovo svaka ima ganutljiv prigodan opis”.

24sata.hr pitali su Danicu Baričević za objašnjenje. “Nije zavedena kao pašnjak”, odgovorila je, ali kada joj je novinar kazao kako “upravo gleda izvatke iz katastra i zemljišne knjige u kojima, crno na bijelo, piše da je vila zapravo pašnjak”, odgovorila je ovako: “Sigurno nije zavedena kao pašnjak. To treba pitati moju majku i oca, to su njihova rješenja. Meni to uopće nije problem i ne vidim zašto vam je to interesantno. Ali ako želite u novine, ajmo pričati o istini. To nije vila. Postoji u građevinskim dozvolama što je to i ja nemam što skrivati. Mogu vam poslati papire i vlasničke listove i vidjet ćete čija je kuća i kako je sagrađena”. Papire, napominje portal, “nikad nije poslala”.

Komentiraj