ZBRAJA SE ŠTETA: Ministarstvu prijavljena 63 oštećena objekta u sustavu znanosti i obrazovanja

Nakon potresa koji je zadesio Zagreb svi još zbrajaju nastalu štetu, a dopis svim školama i obrazovnim ustanovama poslalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja sa ciljem da se utvrde točna oštećenja nastala uslijed potresa. Za sada je prijavljeno 63 oštećenja, a detalje pročitajte u priopćenju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Do danas Ministarstvu znanosti i obrazovanja javile su se 23 osnovne škole, 2 srednje škole, 20 visokih učilišta i 18 instituta.

Riječ je o različitim oštećenjima, od oštećenja kao što su pukotine na zidovima učionica, stubištu, padanje žbuke sa stropova, pucanje stakala pa do padanja crijepa, napuknuća zidova i padanja cijelog stropa.

Međutim, Ministarstvo još uvijek nema informaciju o tome je li neka osnovna ili srednja škola procijenjena neupotrebljivom. Sve ustanove čekaju pregled statičara kako bi se mogla procijeniti stvarna šteta koju će zatim prijaviti svojim osnivačima.

Za sada smo dobili povratnu informaciju od ravnatelja dvaju instituta da su njihovi prostori neupotrebljivi za nastavak rada. Riječ je o Staroslavenskom institutu i Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada. Također nam je javljeno i da su zgrade Rektorata Sveučilišta u Zagrebu te Medicinskoga fakulteta u Zagrebu oštećene i nisu za korištenje.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu osnovao je 12 timova koji provode pregled i procjenu oštećenja građevina u Gradu Zagrebu u sklopu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. U kontaktu smo s njima na način da razmijenimo podatke u vezi s ustanovama u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja, ponajprije o stanju škola, visokih učilišta, instituta, ali i agencija u sklopu Ministarstva, kao i samog Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na zgradi Ministarstva znanosti i obrazovanja na adresi Donje Svetice postoje određena oštećenja te očekujemo pregled stručnjaka”.

Komentiraj