Zborovi iz cijeloga svijeta pjevaju za mir u Ukrajini

Zborovi iz cijeloga svijeta udružili su u nedjelju svoje glasove kako bi pjevali za mir u Ukrajini, a tristotinjak pjevača okupilo se u Madridu, gdje je incijativa i počela godinu dana nakon početka ruske invazije.

Po sunčanu vremenu, pjevači 46 zborova iz španjolskoga glavnog grada i obližnjih gradova okupili su se ispred Muzeja kraljice Sofije i počeli pjevati u podne.

Pridružile su im se tisuće pjevača u 80 mjesta Europe i Latinske Amerike, a tisuću ukrajinskih pjevača ujedinili su svoje glasove sa zborovima iz Argentine, Brazila, Kolumbije, Danske, Njemačke, Portugala i Venezuele.

U Madridu je zbor pjevao “Daruj nam mir” (“Dona Nobis Pacem”), “Zbor sužnjeva” Verdijeva Nabucca i završio sa “Sing an Anthem For Our Peace”, što ga je za tu prigodu napisao američki skladatelj Jim Papoulis.

Događaj koji se izravno prenosio na YouTubeu, organizirali su Zborovi za mir, inicijativa nastala u Španjolskoj mjesec dana nakon početka rata koji je ruski predsjednik Vladimir Putin počeo u Ukrajini 24. veljače 2022.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner