Napadač Real Madrida Karim Benzema neće ove godine nastupiti za Francusku na domaćem Europskom prvenstvu, odlučio je Francuski nogometni savez (FFF). Benzema je pod istragom zbog svoje uloge u navodnom uroti i ucjenjivanju reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene.

Još u prosincu prošle godine suspendiran je iz reprezentacije, a FFF je potvrdio kako ga izbornik neće pozvati na EURO. “Nažalost, ne idem na EURO. Šteta i za mene i one koji me podržavaju”, napisao je Benzema na Twitteru. EURO će se u Francuskoj održati od 10. lipnja do 10. srpnja, a Francuska igra u skupini A s Rumunjskom, Albanijom i Švicarskom.

Neka od ograničenja istrage poništena su prošlog mjeseca. Jedno od njih je i ukidanje zabrane komunikacije između Banzeme i Valbuene, što je značilo da je Benzama ipak mogao igrati na EURO-u. FFF je priopćio kako u reprezentaciji moraju težiti jedinstvu, te kako su forma i predstave u klubovima važne, ali ne i presudne. U dogovoru s FFF-om, francuski izbornik Didier Deschamps odlučio je prekrižiti Benzemu s popisa putnika na EURO.

Komentiraj