Zbog zabrane nastupa Rusima: Hoće li Wimbledon postati revijalno natjecanje?

Wimbledon bi ove godine, ako ostane pri svojoj kontroverznoj odluci o izbacivanju ruskih i bjeloruskih tenisača, mogao biti najspektakularniji ekshibicijski turnir na svijetu.

Naime, prema britanskom The Timesu i Telegraphu, Vijeće igrača pri ATP-u se protivi odluci All-England Cluba i zalaže se da se Wimbledonu i svim turnirima na travi u Engleskoj ove godine oduzme mogućnost dodjele ATP bodova.

Ako ATP prihvati njihovu sugestiju, rezultati na londonskom Grand Slamu i vjerojatno u cijeloj travnatoj sezoni u Engleskoj ne bi se računali za ATP ljestvicu i najveći svjetski turnir bi praktički postao najbogatije revijalno natjecanje na svijetu.

Odluka ATP-a očekuje se u sljedeća dva-tri dana.

Uprava Wimbledona tvrdi da “nije imala izbora” i nadala se barem podršci Andyja Murrayja, ali on je ostao neutralan.

“Razumijem obje strane. Suosjećam s tenisačima koji ne mogu zaigrati, no ne podržavam niti jednu stranu”, rekao je Murray.

I ATP i WTA izrazili su protivljenje odluci uprave najstarijeg Grand Slama na svijetu. Tako se tenis svrstao na nešto drugačiju “frekvenciju” od većine sportskih organizacija, koje nisu imale problema s izbacivanjem ruskih klubova i sportaša, no tenis je pojedinačan sport, tako da to i ima smisla, prenosi HRT.

Komentiraj