Zbog uvredljivog bećarca kažnjen sa 2000 kuna

hina

Zbog pjevanja uvredljivog bećaraca pred policajkom Marijom Iličić tijekom manifestacija ‘Ljeto valpovačko’ 2015. godine, u petak je na valpovačkom sudu Branimir Čolaković proglašen krivim  te mora platiti kaznu od 2000 kuna, zbog čega je najavio žalbu.

”Razočaran sam, ovo uopće nisam očekivao. Moj odvjetnik će podnijeti žalbu. Bećarce ću i dalje pjevati, za to živim. Proste riječi neću izostavljati jer bećarac nije baćarac ako nije takav” kazao je Čolaković nakon presude na ponovljenom suđenju.

”Bećarci su ponos ovog kraja, a ovo dijete njeguje baštinu. Sad će ispasti da smo mi Slavonci manijaci i vulgarni tipovi koji vrijeđaju žene. Po zaključcima suda, ispada kako više ne bi imali nijednu smotru folklora jer bi se svatko mogao osjećati prozvanim. Nema onda bećarca, 195 zemalja ovog svijeta štuje bećaraca, a mi ga gazimo” rekao je Čolakovićev odvjetnik Goran Mrkić.

Prema optužnici, Čolaković je kao član HKUD-a Valpovo 1905 u folklornoj povorci tijekom manifestacije ‘Ljeto valpovačko’ u lipnju 2015. policajki Iličić zapjevao bećarac teksta ‘a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag…’ te se time ogriješio o ravnopravnost spolova i vrijeđao policajku.

Prvom presudom iz studenog 2015. oslobođen je krivnje jer se, kako je smatrao valpovački sud, nije sa sigurnošću moglo utvrditi da se obratio upravo policajki Iličić. No tri godine kasnije Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i Čolakovića vratio na sud.

Čolaković je na ponovljenom suđenju ostao pri svojoj obrani iz 2015., kada je izjavio kako nije pjevao policajki Iličić, nije ju poznavao te ju nije ‘niti zamijetio u masi’.

Komentiraj