Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog tučnjave u Oštarijama na Prekršajnom sudu 16 osoba

Zbog tučnjave u Oštarijama na karlovačkom će Prekršajnom sudu odgovarati 16 osoba, u rasponu starosti od 18 do 53 godine, među kojima je i sedam ozlijeđenih osoba, priopćila je u četvrtak karlovačka Policijska uprava.

Voditeljica karlovačkog Centra 192 Tamara Grčić rekla je Hini da je ozlijeđeno sedam osoba, od kojih su dvojica hospitalizirana, i to muškarci stari 26 i 32 godine.

Upravo je njihovo hospitaliziranje razlog što je 14 od 16 osumnjičenika uhićeno i privedeno na Prekršajni sud uz optužne prijedloge, dok će se dvojica hospitaliziranih saslušati na sudu naknadno, kaže Grčić.

Odbila je komentirati motive tučnjave, uz obrazloženje da izvidi o tome još traju, ali je rekla kako je riječ o “inače poremećenim odnosima većeg broja ljudi”.

Prema riječima kirurga Igora Tripala, dvojica pacijenata zadržana u bolnici imaju samo jača nagnječenja, tako da se ozljede svih pacijenata iz tučnjave smatraju lakim tjelesnim ozljedama.

Prekršajna sutkinja Ljiljana Skale najavila je da će tijekom popodneva saslušati sve uhićenike u hitnom prekršajnom postupku, a razlog njihova uhićenja je opasnost od ponavljanja remećenja javnog reda i mira.

Svih 16 izgrednika su hrvatski državljani, od čega su petnaestorica iz Karlovačke, a jedan iz Sisačko-moslavačke županije.

Na pitanje je li riječ o Romima, kako su objavili mediji, Grčić je odgovorila da to ne bi komentirala jer su za policiju “svi oni samo hrvatski državljani”.

Komentiraj