Borna Filic/PIXSELL

ZBOG TEKSTA U NACIONALU Hasanbegović prijavio Zrinku Vrabec Mojzeš pravobraniteljici za djecu

Ministar kulture u tehničkoj Vladi Zlatko Hasanbegović u srijedu je pravobraniteljici za djecu Ivani Milas Klarić prijavio Zrinku Vrabec Mojzeš, zbog kolumne u novom broju Nacionala, u kojem spominje njegovu djecu.

>> OTROVNA POLITIKA Od raspusta do kampanje

“Autorica članka te urednik i nakladnik spomenutoga tjednika imaju legitimno pravo o mome djelovanju kao ministra kulture u vladi Republike Hrvatske, kao i o mojim političkim pogledima, znanstvenim uvjerenjima, člancima i knjigama misliti (i pisati) što god hoće, ali se pritom ne mogu nekažnjeno služiti neistinitim činjeničnim tvrdnjama, besprimjernim govorom mržnje, a još manje mogu tekst koji je prepun izmišljotina i najodvratnijih uvreda začiniti još i javnim obračunom s mojom obitelji odnosno s mojom suprugom i dvojicom mojih malodobnih sinova te im izravno obezvrijediti ljudsko, građansko i dječje dostojanstvo”, napisao je Hasanbegović pravobraniteljici, prenosi N1.

“Ni ja niti moja djeca – a naravno, ni moja supruga – nikad se nismo potukli, a na kulturne događaje nismo nenaviknuti niti na njima zijevamo od dosade – kako uvredljivo insinuira Zrinka Vrabec Mojzeš – nego je baš obrnuto: i moja obitelj i ja redovito posjećujemo i koncerte i kazališne predstave, a moja djeca, stara deset i dvanaest godina, od najranije dobi pohađaju glazbenu školu Vatroslava Lisinskog (violina i klarinet) te zagrebački dramski studio i učilište Zagrebačkoga kazališta mladih (ZKM), a njihova pristojnost, građanski odgoj, trud, predani rad i nadarenost prepoznati su i nagrađeni javnim nastupima, priznanjima, odabirom među više stotina djece na kazališnoj audiciji i dvogodišnjim glumačkim angažmanom u dječjoj kazališnoj predstavi Emil i detektivi u redovitom repertoaru ZKM-a”, nastavlja.

Navodi kako su on i njegova obitelj u koncertnim prostorima i kazališnim dvoranama neusporedivo češće od autorice kolumne.

“Zato Vas ljubazno molim, poštovana gospođo pravobraniteljice za djecu, da me u skladu s čl. 16. Zakona izvijestite, dijelite li moje mišljenje da su opisanim tekstom Zrinke Vrabec Mojzeš, povrijeđeni interesi i ljudska prava moje malodobne djece – ili možda moja djeca nemaju pravo na zaštitu!? – i ako to mišljenje dijelite, koje korake kanite poduzeti. Razumije se da ću ja, ne čekajući Vašu obavijest, poduzeti one korake na koje sam ovlašten osloncem na Ustav Republike Hrvatske, Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda s Dopunskim protokolima te zakone Republike Hrvatske”, zaključuje tehnički ministar.

Komentiraj