Zbog svađe Chuck D-a i Flavor Flava otkazana turneja grupe Public Enemy

Već neko vrijeme traje svađa između Chuk D-a i Flavor Flava iz grupe Public Enemy koja je kulminirala ovih dana zbog čega je do daljnjeg otkazana njihova turneja.

Sukob se dogodio nakon što je Flavor Flav, pravim imenom William Drayton Jr. u intervjuu koji je dao 14. rujna iznio tvrdnje da Chuck D pravim imenom Carlton Ridenhour, blokirao ponovno okupljanje grupe Public Enemy svojim odbijanjem da potpiše ugovor o partnerstvu.

Kako je izvijestio Stereogum, izjava koju je Ridenhour dao preko svog predstavnika za medije opovrgla je Draytonove tvrdnje. “Ovo je glupo. Flav tuži ljude s kojima radi, pa je tako 2017. godine odlučio da sam ja na redu. Izgubio je kada je sudac 2020. godine odbacio tužbu i to trajno što znači da se na nju ne može žaliti. Čak i nakon svega ovoga, čak i nakon svih godina kada se Flav minimalno zalagao, a uvijek tražio maksimum, i dalje radim s njim. Ali vrijeme je za promjenu. Ne može se tako odnositi prema ovom poslu. Ključna riječ u “Braća će to riješiti” je riječ “riješiti”.  Uvijek ćemo biti braća.“

Navodna svađa započela je prošle godine uoči objavljivanja 15. studijskog albuma grupe, ‘What You Gonna Do When The Grid Goes Down?’. Drayton je navodno predstavio američkom predsjedničkom kandidatu Bernieju Sandersu pismo o prekidu i odustajanju nastupa grupe Public Enemy uoči skupa u Los Angelesu, na kojem je trebao nastupiti Ridenhour. Drayton je tada navodno bio potjeran iz grupe nakon što su se sukobili oko kritika bivšeg predsjednika tadašnje predsjedničke nade Sandersa.

Grupa Public Enemy kasnije je tvrdila da je očito neslaganje među članovima promašaj u odnosu s javnosti, rekavši: “Uzimamo budale.” Ridenhour je tom prilikom izjavio: „Znali smo što se događa. Ne kažem da je to prijevara, kažem da je prvotna namjera bila privući pažnju medija ali da je ne privlačimo jako, već da vas natjeramo da obratite pažnju. ”

Komentiraj