Zbog straha od korone i brige za djecu Keira Knightley otkazala ulogu u tv seriji

Samo mjesec i pol dana prije početka snimanja tv serije “The Essex Serpent” koja će se, kako je najavljeno, prikazivati na streaming platformi Apple TV+, producenti su se suočili sa šokantnim otkazom glavne glumice. 35-godišnja Keira Knightley trebala je u ovoj adaptaciji knjige Sarah Perry glumit udovicu Coru, a pri tome je preuzela i dužnost izvršne producentice. Međutim, ova majka petogodišnje Edie i Delilah stare 13 mjeseci strepi od koronavirusa te ju je strah za svoju djecu tijekom četiri i pol mjeseca, koliko bi trajalo snimanje serije, natjerao da otkaže rad na ovoj seriji.

Kako javlja Daily Mail, snimanje serije je zamrznuto dok se ne nađe nova glavna glumica. Keira Knghtley, kako se saznaje, trebala je po epizodi dobiti šesteroznamenkasti iznos honorara. Ništa od toga, njezin glasnogovornik je kratko rekao da se povukla iz obiteljskih razloga odnosno jer se boji da će se pandemija koronavirusa proširiti u Velikoj Britaniji te ona ne zna kako bi spojila četiri i pol mjeseci na snimanju i brigu za dvije kćerkice.

Radnja knjige smještena je u 1893. godinu i prati Coru, udovicu koja se konačno oslobodila nasilnog supruga, te se doselila u okolicu Essexa sa svojim sinom. Zainteresira se za mitsku zmiju za koju se navodi kako će se uskoro vratiti u Essex. Knjiga je objavljena 2016. godine.

Komentiraj