Zbog straha od delta soja odgođene premijere filmova Toma Cruisea

Jedan od najiščekivanijih filmova godine zasigurno je „Top Gun: Maverick“ s Tomom Cruiseom u glavnoj koji se u svjetskim, pa tako i u hrvatskim, kinima trebao početi prikazivati 19. studenoga.  Međutim, zbog straha od delta soja korone, kompanija Paramount odlučila je pomaknuti početak prikazivanja za šest mjeseci te će se taj film početi prikazivati 27. svibnja 2022. godine. Kako je prethodno bilo previđeno da se na taj datum počne prikazivati film „Nemoguća misija 7“, a neisplativo je istovremeno prikazivati dva filma s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, tako se početak prikazivanja „Nemoguće misije 7“ pomaknuo na 30. rujna 2022. godine.

Kompanija Paramount konzultirala se s epidemiolozima prilikom donošenja ove odluke te su zaključili da je prijetnja delta soja tolika da bi prikazivanje filma „Top Gun: Maverick“ u kinim u studenom ove godine predstavljao ogroman rizik. Vjeruje se kako će se publika u potpunosti vratiti u kina tijekom slijedeće godine kada će i prikazivanje ovako skupih filmove biti isplativo. I dok kompanije kao što su Warner Bros. i Disney ovakve probleme rješavaju tako što istovremeno prikazuju svoje filmove u kinima i na streaming platformama, kompanija Paramount svoje filmove prikazuje samo u kinima. Što se tiče spomenuta dva filma, velik utjecaj na odluke ima i glavna zvijezda Tom Cruise koji insistira na prikazivanju svojih filmova u kinima, između ostalog i zato jer se radi o visokobudžetnim filmovima te se uloženi novac mora vratiti.

Na ovakvu odluku utjecali su rezultati najnovijih istraživanja koji pokazuju da je 67 posto kino gledatelja izjavilo da se osjeća ugodno u kinu, što je pad od 11 posto u odnosu na istraživanje u srpnju. U istom istraživanju 58 posto obitelji izjavilo je da se osjećaju sigurno priliko odlaska njihove djece u kino, što je pad od pet posto u odnosu na prethodni tjedan.

Komentiraj