Zbog “špalira smrti” na Ovčari uhićen još jedan stanovnik Negoslavaca

Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i Sigurnosno-obavještajnom agencijom, nastavili provođenje kriminalističkog istraživanja na okolnosti teških zlostavljanja hrvatskih ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru „Ovčara“, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova.

U priopćenju se navodi da su u utorak, 3. studenog, na području Negoslavaca uhitili hrvatskog državljanina (1974.).

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni u poslijepodnevnim satima 20. studenog 1991. godine, tada kao 17-godišnjak, zajedno s prethodno kazneno prijavljenom dvojicom osumnjičenika te pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u prostoru hangara na poljoprivrednom dobru „Ovčara“ kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika – pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni (1974.) će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a policija će Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku dostaviti posebno izvješće.

Komentiraj