Zbog servisa od 26. rujna do 16. listopada ne vozi zagrebačka žičara

Žičara Sljeme neće biti u pogonu od 26. rujna do 16. listopada zbog redovnog godišnjeg servisnog pregleda, priopćeno je u četvrtak iz Službe za odnose s javnošću ZET-a.

U ZET-u objašnjavaju da je godišnji servisni pregled propisao proizvođač opreme i obvezan je sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti.

Kažu kako je, kao i na drugim žičarama, obavljanje godišnjeg servisa, koji je znatno kompleksniji i detaljniji od periodičnih mjesečnih servisa, uobičajeno provoditi u jesenskom razdoblju “zbog očekivano smanjenog broja korisnika u odnosu na ljetno i zimsko doba”.

Godišnjim servisom su obuhvaćene provjere i ispitivanja svih segmenata poput pogonskog sustava, pregleda užeta, stupova, sklopova kolotura, ispitivanje kočionog sustava, provjera glavnog upravljačkog sklopa te provjera svih elektroničkih sklopova i senzora.

“Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare”, kažu u ZET-u te korisnike mole za razumijevanje.

Komentiraj