Zbog šale na dodjeli Oscara voditeljici Amy Schumer su prijetili smrću

Poznata komičarka i glumica Amy Schumer postala je još poznatija nakon što je, zajedno s  Wandom Sykes i Reginom Hall, vodila ovogodišnju dodjelu Oscara. Međutim, gostujući u radijskoj emisiji The Howard Stern Show, priznala je kako je zbog jedne šale s te večeri primala prijetnje smrću. Radilo se o šali na račun glumice Kirsten Dunst koja je bila nominirana za Oscara za ulogu u filmu „The Power of the Dog“. Naime, na takvim ceremonijama, kada neka od zvijezda koja sjedi u prvim redovima nakratko izađe, postoje osobe koje sjednu na njihova sjedala da se u tv prijenosu ne bi primjećivala prazna sjedeća mjesta. Te osobe nazivaju se „seat filleri“ odnosno popunjivači sjedala. Tako je Amy Schumer u večeri dodjele Oscara u jednom trenutku odglumila da ne prepoznaje Kirsten Dunst te joj je rekla da je ona „seat filler“.

Iako su se Kirsten Dunst i njen suprug Jesse Plemons, koji također glumi u filmu „The Power of the Dog“, smijali toj šali, brojni obožavatelji ovog para bili su ogorčeni te su se počeli napadati Amy Schumer preko društvenih mreža. Ona im je na Twitteru odgovorila „Hej, cijenim vašu ljubav spram Kirsten Dunst. I ja je volim! Nikada ne bi pokazala nepoštovanje prema takvoj kraljici“. Ona je u emisiji rekla kako je morala to napisati jer su poruke koje je dobivala bile nasilne i prijeteće. „Poruke su bile takve da mi se u jednom trenutku obratila tajna služba. Mislim da su imali krivi broj. Amy ovdje, a ne Will Smith. Mizogonija je nevjerojatna“.

Ujedno je prokomentirala tvrdnje kako je bila traumatizirana nakon što je Will Smith ošamario Chrisa Rocka. „Ljudi su mi se smijali jer sam rekla da sam bila traumatizirana tim događajem. Ne mislim da sam ja bila traumatizirana. Svi smo bili traumatizirani“, odgovorila je Amy Schumer.

Komentiraj