Zbog rasta broja zaraženih županije mijenjaju modele izvođenja nastave, mnoge prelaze na online

N1 Televizija donijela je pregled odabranih modela rada škola po županijama, s danom početka 22. ožujka 2021.

Naime, zbog velikog broja zaraženih učenika, kao i onih koji su u samoizolaciji, Stožer Splitsko-dalmatinske županije donio je nove mjere i srednjoškolci se ponovno vraćaju nastavi na daljinu.

Istra se zbog velikog broja učenika u samoizolaciji odlučila za C model za srednjoškolce i učenike predmetne nastave.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježeno je 1112 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6426.

Zbog rasta broja zaraženih brojne županije od ponedjeljka mijenjaju modele izvođenja nastave, evo pregleda:

Zagrebačka županija

Nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija organizira se prema Modelu A.

Krapinsko-zagorska županija

Za učenike srednjih škola nastava će se održavati prema Modelu B, odnosno kombinaciji nastave po Modelu A i C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola (trogodišnjih, četverogodišnjih i petogodišnjih programa) za koje će se nastava održavati po Modelu A.

Sisačko-moslavačka županija

Srednje škole će raditi po Modelu A – 8 srednjih škola, po Modelu B – 3 srednje škole, po Modelu A/C (1. i 2./ 3. razred po Modelu C, a svi završni razredi rade po Modelu A) – 3 srednje škole te po modelu A/B/C – 1 srednja škola.

Karlovačka županija

U svim osnovnim i srednjim školama nastava će se izvoditi prema Modelu A (nastava u školi).

Varaždinska županija

Nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Koprivničko-križevačka županija

Nastava u srednjim školama bit će organizirana po Modelu A (nastava u školi), izuzev samo jedne škole osnivača Grada Križevaca (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci) u kojoj se odvija po modelu B.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu A (nastava u školi).

Primorsko-goranska županija

Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca koji će provoditi nastavu po modelu A (nastava u školi).ž

Ličko-senjska županija

Od ukupno 5 srednjih škola na području Ličko-senjske županije (osnivač Ličko-senjska županija):

• Četiri srednje škole će izvoditi nastavu po modelu A – nastava u školi

• Jedna škola, Srednja škola Otočac, zbog pogoršavanja epidemiološke situacije na području grada Otočca, od dana 18. ožujka 2021. godine izvodi nastavu po modelu C – nastava na daljinu, dakle i idući tjedan.

Virovitičko-podravska županija

Nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Požeško-slavonska županija

Sve osnovne i srednje škole će nastavu provoditi prema Modelu A.

Brodsko-posavska županija

Od 22.3. osnovne i srednje škole Brodsko-posavske županije u sljedećem tjednu nastavu i dalje pohađaju po modelu A.

Zadarska županija

Sve srednje škole će nastavu provoditi prema Modelu A.

Osječko-baranjska županija

Sve osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji od 22. ožujka organiziraju nastavu po Modelu A, osim OŠ Hinka Juhna Podgorač koja organizira nastavu po Modelu A za učenike razredne nastave, a za učenike predmetne nastave organizira nastavu po Modelu B. Glazbena škola Franje Kuhača Osijek organizira nastavu po sva tri modela (A, B, C).

Šibensko-kninska županija

Od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava će se odvijati prema Modelu C (nastava na daljinu), a za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

Za sve učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema Modelu C osim učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) za koje bi se nastava provodila prema Modelu A (nastava u školi).

Vukovarsko-srijemska županija

Sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Županija će nastavu provoditi prema Modelu A.

Splitsko-dalmatinska županija

Od 22. ožujka do 2. travnja 2021. godine nastava će se za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole izvoditi u školi (Model A). Za učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija nastava će se izvoditi u školi (Model A), dok će se nastava za učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola izvoditi na daljinu (Model C).

Istarska županija

Od 22. ožujka 2021. godine do 1. travnja u svim osnovnim školama nastava za predmetu nastavu, više razrede osnovnih škola od 5. do 8. razreda odvijat će se prema Modelu C (nastava na daljinu). U svim srednjim školama nastava će se odvijati prema Modelu C, nastava na daljinu, osim za maturante koji će imati nastavu prema Modelu A. U svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi će se odvijati za niže razrede od 1. do 4. prema Modelu A.

Dubrovačko-neretvanska županija

Od 22. ožujka učenici osnovnih škola od 1. do 8. razreda s područja Grada Dubrovnika i općina Konavle i Župa dubrovačka pohađaju nastavu po Modelu C.

Učenici završnih razreda srednjih škola s područja Grada Dubrovnika, odnosno učenici 4. razreda srednje škole (ili u nekim slučajevima 5. razreda) te učenici 3. razreda trogodišnjih obrazovnih programa u strukovnim škola nastavu pohađaju redovno (Model A).

Učenici ostalih razreda srednjih škola s područja Grada Dubrovnika nastavu pohađaju online (Model C).

Učenici svih ostalih osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije nastavu pohađaju redovno (Model A) osim 3 odjeljenja (1A, 1B i 2B) Srednje škole Vela Luka koji nastavu 4 dana u tjednu pohađaju u školi, a po jedan dan nastavu na daljinu (Model B).

Međimurska županija

Od ponedjeljka 22. veljače 2021. svi učenici srednjih škola nastavljaju pratiti nastavu po Modelu A.

Grad Zagreb

Od 22. ožujka 2021. nastava za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba organizirat će se prema Modelu A, izuzev 2 osnovne i 7 srednjih škola:

• Centar Goljak – Model B
• OŠ Malešnica – 18.03. do 1. 04. 2021. Model A (razr. nastava) i Model C (predmetna nastava)
• Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje – Model B
• Prehrambeno-tehnološka škola – Model B
• Škola za medicinske sestre Vrapče – Model B
• Škola za medicinske sestre Mlinarska – Model B
• Agronomska škola – Model B
• Drvodjeljska škola – Model B
• Glazbeno učilište Elly Bašić – Model B

Komentiraj