Dio Zagrepčana jutros bez grijanja: Pukla su dva vrelovoda, sanacija bi mogla trajati čitav dan

Jutros se zapadni dio grada Zagreba probudio s hladnim radijatorima. Uzrok tome je puknuće vrelovoda i to ne jednog već dva. Jedan u ulici Hrvoja Macanovića na Jarunu, a drugi u Lošinjskoj ulici na Trešnjevci.

“Djelatnici HEP Toplinarstva već su na terenu i saniraju nastalu štetu”, kazali su nam iz HEP-a.

U priopćenju su naveli kako bi sanacija mogla potrajati čitav dan.

Građane mole za strpjenje.

“Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom.

Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati. Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje” ,stoji u priopćenju HEP Toplinarstva.

Komentiraj