Zbog puknuća cijevi poplavljeno središte Splita

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda uže središte Splita u petak ujutro je  poplavljeno, dio stambenih i poslovnih objekata je ostao bez vode ili je imaju tek malo, a iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacije građane pozivaju na strpljenje i poručuju kako će kvar uskoro biti otklonjen.

Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacija Ivica Perić je za Hinu rekao kako se radi o puknuću cijevi u samom središtu grada te da se veća količina vode slila na okolne ulice zbog čega je njihova ekipa izišla na teren gdje rade na sanaciji.

“Zatvaranjem ventila nastojimo izolirati kvar kako bi spriječili daljnje istjecanje vode. Koliko će ukupno zgrada ostati bez vode sada je jako teško zaključiti, a možda čak i jedan širi dio s obzirom da se radi o magistralnom cjevovodu koji  s Ravnih njiva napaja vodospremu Marjan i šire središte grada. Nastojat ćemo da što više ljudi dobije vodu, a do tada je građanima na usluzi cisterna s pitkom vodom”, rekao je Hinu Perić.

Dodao je i kako je “sigurno da će taj kvar potrajati nekoliko sati”.

Iz Vodovoda i kanalizacija pozivaju građane na strpljenje i razumijevanje, a zbog poplave u središtu grada policija regulira promet.

Komentiraj