Zbog proceduralne pogreške DORH-a nije potvrđena optužnica čelnicima Uljanika

Zbog proceduralne pogreške DORH-a čelnicima Uljanika nije potvrđena optužnica jer su u isto vrijeme bili i svjedoci i optuženici. Naime, uz optužnicu su priloženi njihovi iskazi, iako je, u trenutku kada su ispitivani, protiv njih još uvijek bila otvorena istraga, piše 24 sata, pozivajući se na glasnogovornika suda u Rijeci.

Navodi se kako je optužno vijeće pod predsjedanjem suca Saše Cvijetića prihvatilo je zahtjev obrane da se kao nezakonita iz sudskog spisa izdvoje svjedočenja Lorene Mišković, zamjenice predsjednika Nadzornog odbora Uljanik Brodogradilišta i čelnika Jadranskog Sindikata Borisa Cerovca koji je bio član tog Nadzornog odbora.

“Slučaj Uljanik” ide na Vrhovni sud

Naime, uz optužnicu su priloženi njihovi iskazi, iako je, u trenutku kada su ispitivani, protiv njih još uvijek bila otvorena istraga. Drugim riječima, u istom trenutku bili su i osumnjičenici i svjedoci što jedna osoba u jednom kaznenom postupku ne može biti.

Kako sada i tužiteljstvo i okrivljenici imaju pravo žalbe, cijeli ‘slučaj Uljanik’ ide na Vrhovni sud. To će, izgledno je, još na neko vrijeme odgoditi početak suđenja.

 

 

Komentiraj