Zbog povećane količine etilen oksida opozivaju se sjemenke sezama ‘Nutrigold’

Zbog utvrđene prevelike količine etilen oksida Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo da se s tržišta povlači proizvod “Sjemenke sezama 750g Nutrigold” podrijetlom iz Indije, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvod koji se povlači s tržišta na sebi nosi oznaku LOT: SSRS/G-259/20, s uputom da ga je najbolje upotrijebiti do 28. prosinca ove godine, a na tržište ga stavlja “Galleria internazionale” (Predavčeva 6, Zagreb) kroz svoje prodavaonice “Tvornica zdrave hrane”.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla

U Ministarstvu kažu da nije u skladu ni s izmjenom Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane, te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane

Opozvani proizvod podrijetlom je iz Indije, pakira ga “PRO-DG” (Prigornica 2c, Zagreb), a dobavlja “A.N. PEK” (Radnička 9/D, Bestovje).

Iz ‘Tvornice Zdrave Hrane’ pozivaju kupce koji su kupili navedeni proizvod da ga vrate u najbližu poslovnicu kako bi im mogao biti omogućen povrat novaca.

Komentiraj