Zbog pokušaja ubojstva trojice BBB-ovaca ‘antimamićevaca’ 12 godina zatvora

Marko Lukunic/PIXSELL

Na 12 godina zatvora u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Marko Tunjić, pripadnik “promamićeve” skupine Dinamovih navijača, koji je u listopadu 2014. pištoljem pokušao ubiti trojicu tzv. antimamićevaca.

Tunjić je, prema presudi, pripadnicima protivničke skupine navijača istog nogometnog kluba pripremio zasjedu na križanju u Retkovcu, 25. listopada 2014. oko 1,25 sati iza ponoći, nakon što su u restoran u Teslinoj ulici u Zagrebu upali ‘antimamićevci’ i istukli dvojicu članova suprotne frakcije, BBB Fan Cluba.

Do Retkovca se navodno doveo s još nekoliko nepoznatih pripadnika BBB Fan Cluba. Krenuli su prema kombiju u kojem su bili članovi Udruge navijača Dinama BBB odnosno “antimamićevci”, a Tunjić je izvadio pištolj i zapucao po vozaču Matiji Pavliću te suvozačima Miroslavu Turkoviću i Filipu Šoštarku.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Tunjić pokušao ubiti i Mislava Novosela koji je bio u tovarnom prostoru kombija, ali je sud tu optužbu odbio.

Obrazlažući presudu sutkinja Renata Miličević kazala je da je Tunjić hladnokrvno i iz bezobzirne osvete napao pripadnike skupine s kojom su se sukobili oko potpore upravi kluba, iako napadnuti nisu imali nikakve veze s ranijim obračunom u restoranu u Teslinoj ulici.

Kao olakotne okolnosti sutkinja je Tunjiću, koji nije predložio niti jednog svjedoka koji bi mu dao alibi za vrijeme zločina, uzela mladost, životno neiskustvo i nepromišljanje.

“Svaka kazna je poruka društva prema počinitelju. Vi ste hladnokrvno i iz osvete krenuli u pohod. Kazna je upozorenje da društvo ne tolerira ovakvo ponašanje, a ujedno je u primjer drugima. Navijačka strast ne može biti ispred ljudskih života i to ne možemo tolerirati”, kazala je sutkinja.

Komentiraj