Zbog podmetanja dva požara na području Ploča uhićen 42-godišnjak

Dubrovačko-neretvanska policija u utorak je izvijestila kako je uhitila 42-godišnjeg muškarca, za kojeg se sumnja da je 4. kolovoza podmetnuo dva požara na području Ploča.

“Nakon što je u jutarnjim satima u nedjelju, 4. kolovoza, na dva mjesta u Kominu na predjelu Ploča izbio požar, policijski službenici Policijske postaje Ploče pregledom šireg mjesta događaja uočili su 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara namjerno zapalivši travu i nisko raslinje”, stoji u priopćenju policije.

U prvom požaru, koji je izbio oko 10:45 sati, na predjelu Luka, opožareno je oko 3 tisuće kvadratnih metara, dok je u drugom, koji je izbio samo nekoliko minuta kasnije, na više mjesta u dužini od 2 kilometra na predjelu Rastoka, opožareno oko 4 tisuće kvadratnih metara.

Intervencijom vatrogasaca i mještana, oba požara su vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta.

“Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičeni 42-godišnjak je prevezen na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava”, navode iz policije.

Komentiraj