Zbog pljuskova izdana upozorenja za cijelu zemlju

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati promjenjivo i nestabilno vrijeme, a biti će i manje toplo nego posljednjih dana, prognoziraju iz DHMZ-a. Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi. Oborina češće u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena, osobito poslijepodne.

Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu u početku i jugo. Uz pljuskove vjetar moguće pojačan. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenje žute i narančaste boje za cijelu Hrvatsku, i to zbog obilnih pljuskova s gramljavinom, uz olujni vjetar.

Sutra promjenjivo oblačno s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom koji osobito u unutrašnjosti mogu biti izraženiji. Najviše sunčana i suha vremena bit će u Dalmaciji, osobito duž obale.

Vjetar umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni a duž obale umjerena, na sjevernom Jadranu i jaka bura. Jutarnja temperatura od 12 do 17, duž obale od 17 do 19, a najviša između 20 i 25, u Dalmaciji i do 27 °C.

 

Komentiraj