Šef zagrebačkog HDZ-a i Skupštine Grada Andrija Mikulić našao se na meti optužbi zbog navodnog mita u vezi posla s javnom rasvjetom u Zagrebu, sukobio se s Dragom Prgometom i ugrozio Plenkovićevu koaliciju s Bandićem na državnoj razini

Premijer Andrej Plenković morat će sljedećih dana hitno riješiti još jednu aferu koja bi mogla opasno ugroziti njegovu vladajuću koaliciju. Pojavila se, naime, nova prijetnja njegovoj vlasti, ovoga puta od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Spomenuta vrlo neugodna afera izbila je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, u njenom je središtu šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, osumnjičen za mito, a Bandić prijeti premijeru Plenkoviću, s kojim je u Vladinoj koaliciji, da bi se ta afera mogla preliti sa zagrebačke i na državnu razinu. Ako Plenković ne poduzme energične mjere kako bi raščistio tu aferu zagrebačkog HDZ-a i sankcionirao Mikulića, Bandić bi mogao izaći iz Vladine koalicije, a Plenković bez saborskih zastupnika Bandićeve stranke neće imati saborsku većinu te će njegova vlada pasti…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

REAKCIJA HŽ Cargo: ‘Pere Semren nije zaposlen u našoj tvrtki kćeri’

Poštovani,

sukladno čl. 40. – 42. Zakona o medijima molimo da ispravite netočnu informaciju koja je iznesena u članku od 10. srpnja 2018. pod naslovom „Zbog optužbi o mitu Bandić prijeti raskidanjem koalicije s HDZ-om.

U članku se navodi kako je „Pere Semren prije mjesec dana dobio posao direktora tvrtke kćeri HŽ Carga Pružne građevine…“, naime navedena tvrtka je u 100 – postotnom vlasništvu (tvrtka kćer) HŽ Infrastukture d.o.o., a ne, kako je napisano, tvrtka kćer HŽ Carga d.o.o. Stoga molimo da u cilju istinitog informiranja javnosti objavite ispravak netočne informacije.

S poštovanjem,

Uprava – direktor

mr.sc. Gordan Žurga, dipl.ing

Komentiraj

PREKOPIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakKlub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a protiv Zakona o najmu stanova i obrazovnog zakona
Sljedeći članakPonedjeljak je neradni dan u tvrtki Tele2, osim za poslovnice u trgovačkim centrima
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.