Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke: Odluka o istražnom zatvoru Kovačeviću i drugima

Nakon saslušanja osumnjičenih za primanje i davanje mita, nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju, odluka o određivanju istražnog zatvora bit će objavljena u četvrtak poslijepodne.

“U odnosu na svu četvoricu predložen je istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Sveukupno je oko 40 svjedoka. Ova je priča nevezana za prethodnu”, rekao je Tomislav Kamber, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

Podnesen je i prijedlog za oduzimanje dva stana, a na Županijskom sudu je da se odredi prema tome, dodao je.

Odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić za N1 je rekao je da će odluka o istražnom zatvoru stići u četvrtak poslijepodne.

“Sudac će dostaviti odluku, rješenje će biti poslano oko 16 sati”, rekao je Farčić.

Opisao je što se događalo na sudu:

“Svatko je imao priliku nešto reći, svima je sudac postavio pitanje imaju li što dodati onome što su rekli njihovi branitelji i u okviru toga su govorili. Moj klijent se složio s onime što sam iznio. Rekao je svoju verziju događaja i oko automobila. Ne slaže se sa stavom tužilaštva. Argumenti zahtjeva za određivanje istražnog zatvora nisu dobri, ali ne mogu u detalje.”

U četvrtak je, podsjetimo, USKOK donio rješenje o provođenju istrage protiv Dragana Kovačevića i još trojice, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Komentiraj