Zbog odrona zemljišta, proglašena elementarna nepogoda za grad Karlovac

Slavko Midzor/PIXSELL

Karlovački župan Ivan Vučić proglasio je u petak za područje grada Karlovca stanje elementarne nepogode zbog odrona zemljišta.

Zbog odrona zemljišta na mnogim mjestima u nevremenu 15. i 16. listopada, u Karlovcu je učinjena velika šteta na komunalnoj infrastrukturi i javnoj imovini.

Pročelnik ureda župana Bernardo Pahor rekao je da će se za proglašenje elementarne nepogode uzrokovane poplavom pričekati prolazak vodenog vala kroz Karlovačku županiju, kada će se moći vidjeti razmjeri štete i prikupiti zahtjevi gradova i općina za proglašenje elementarne nepogode.

  • Današnjom odlukom povjerenstvo grada Karlovca obvezalo se da će za procjenu štete od elementarnih nepogoda odmah ili u najkraćemu mogućem roku sastaviti izvješće Županijskome povjerenstvu za procjenu šteta, priopćio je ured župana.

Županijsko povjerenstvo sve će prikupljene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode.

U Karlovcu je u četvrtak u 22 sata proglašeno izvanredno stanje jer je vodostaj Korane premašio 780 centimetara. Vodostaji Kupe i Korane, koji su već u petak ujutro premašili sva predviđanja i rekorde, u podne su se s 852 centimetra izjednačili, a po ocjeni Županijskog stožera zaštite i spašavanja, najgore je na širem području Karlovca, gdje je poplavljno 255 kuća i 84 gospodarske zgrade.

Komentiraj