Zbog novih slučajeva zaraze koronavirusom Hajduk zatražio odgodu derbija s Dinamom

Nakon dodatnih testiranja Hajduk je utvrdio novi 13 pozitivnih slučajeva na COVID-19 tako da je od 33 člana delegacije kluba koja je putovala u Osijek i Rijeku pozitivno njih 20. Bili su zbog toga od povjerenika za natjecanje HT Prve lige Josipa Breznog zatražili i odgodu dvoboja 22. kola u kojem su u nedjelju, 21. veljače, na Poljudu trebali dočekati Dinamo. Prethodno je odgođena utakmica 21. kola u kojoj su danas u Splitu trebali ugostiti Slaven Belupo.

U priopćenju kluba s Poljuda se navodi: “Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera. 

Dakle od ukupno 33 članova Hajdukove ekspedicije koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je, nažalost, njih 20 (12 igrača i osam članova stožera) dok je ostatak u propisanoj samozolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ. Podsjetimo, Klub je u petak objavio da je nakon prvotnih testiranja imao sedam osoba pozitivnih na koronavirus zbog čega je odgođen prvenstveni ogled sa Slaven Belupom. 

Klub će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače. 

Liječnička služba HNK Hajduk će vršiti pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili svi igrači i zaposlenici, a poduzete su i dodatne mjere zaštite. Svim zaraženima od srca želimo dobro zdravlje te brz i uspješan oporavak.”

Komentiraj