Hrvatska (foto ilustracija) je danas nedvojbeno jedna od najpoznatijih nogometnih sila svijeta, naši igrači igraju u renomiranim svjetskim klubovima, no zbog nekog razloga i dalje ih ne možete pronaći u Electronic Artsovoj igri FIFA 19. Dobro, tehnički gledano, hrvatske igrače možemo igrati u sklopu drugih momčadi, ali ne kao legendarnu postavu koja je ovog ljeta dogurala do finala svjetskog kupa, piše tportal.

Kako stvari stoje, razlog izostanku je razmirica između HNS-a i EA Sportsa.

HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak kaže: “Hrvatske reprezentacije nema u FIFA-i 19 iz jednostavnog razloga – HNS i Electronic Arts nisu postigli dogovor oko suradnje koja bi bila zadovoljavajuća za obje strane.”

Da, izgleda da je stvar (opet) u novcu.

“Na zadirući u strategiju i smjernice poslovne politike Hrvatskog nogometnog saveza, spomenuta kompanija u poslovnoj komunikaciji i ponudi doista nije uzela u obzir niti popularnost i vrijednost, a posebno ne uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije te je upravo to i bio jedan od osnovnih razloga trenutnog izostanka dogovora. Hrvatski nogometni savez ni u kojem slučaju neće dopustiti da se imidž kompletne reprezentacije, igrača i stručnog stožera, koji su osvojili srebrnu medalju na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na čelu s kapetanom koji je najbolji igrač Europe i svijeta, u poslovnom smislu tretira kao da se radi o reprezentacijama koje su daleko lošije rangirane po Fifinom poretku, ili čak kao pojedini bivši internacionalni igrači” objasnio je Pacak.

HNS je također izrazio sentiment prema hrvatskim fanovima virtualnog nogometa, objasnivši da će ubuduće nastojati doći do neke vrste dogovora sa EA-om.

“Razumijemo, poštujemo i dijelimo razočaranost igrača te se nadamo da će se ova situacija razriješiti u budućnosti na zadovoljstvo svih strana – HNS je otvoren prema tome te se nadamo da će EA poslušati razmišljanja svojih korisnika i poštovati njihovu želju da u Fifi mogu igrati i s hrvatskom reprezentacijom.”

Komentiraj