Zbog niza prekršaja mopedistu prijeti novčana kazna od čak 48 tisuća kuna

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec predstavio je u utorak preventivnu akciju ‘Kaciga glavu čuva’. Naglasio je kako zbog niza prometnih prekršaja mopedistu prijeti kazna od čak 48 tisuća kuna. Riječ je o jednoj od najvših novčanih kazni otkako su na snagu stupile zakonske izmjene.

Policijski službenici, u suradnji s interventnom jedinicom policije, zatekli su jučer 20-godišnjeg mopedista koji je vozio moped prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a bio je i pod utjecajem alkohola, s izmjerenih 0,73 g/kg. Također, moped koji je vozio nije bio registriran niti osiguran, a vozač nije nosio zaštitnu kacigu.

Ukoliko mu se ne izrekne novčana kazna, moguće je da će mopedist završiti iza rešetaka do 60 dana, a biti će mu određeno i devet negativnih prekršajnih bodova.

Preventivni projekt “Kaciga glavu čuva!” zajednički je projekt Policijske uprave varaždinske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a podržava ga i osvajač FISE- svjetskog kupa u BMX biciklizmu i potencijalni sudionik slijedećih Olimpijskih igara u Tokiju Marin Ranteš.

Komentiraj