HINA /Zvonimir KUHTIĆ

ZBOG NEUSPJEHA ŠTRAJKA Predsjednik ‘Preporoda’ Željko Stipić podnio ostavku

Predsjednik školskog sindikata ‘Preporod’ Željko Stipić podnio je u ponedjeljak ostavku zbog neuspješnog štrajka prosvjetara. Iz ‘Preporoda’ najavljuju kako će od 7. do 13. listopada provesti pojedinačno izjašnjavanje članstva o ponuđenoj ostavci.

“Umjesto da preko vikenda zajednički sagledamo prvi dan štrajka, te da odgovorno odlučimo što ćemo i kako ćemo dalje, odluke o nastavku ovog štrajka donošene su bez nas, euforično, bez ikakve analize, ignoriranjem činjenica i podataka”, poručuje u pismu Stipić.

“Kao što svaki uspjeh u životu prate priznanja i pohvale, tako se i za svaki neuspjeh, tako barem mi u Preporodu razumijemo stvari, mora preuzeti odgovornost. Neuspjehu ovog štrajka sigurno smo u nekoj mjeri pridonijeli i mi iz Preporoda”, navodi se u pismu Stipića te se dodaje kako ostavku daje zbog neupjeha štrajka, kao i zbog dalekosežnih posljedica koje će taj neuspjeh izazvati.

“U budućim akcijama školski će se sindikati još teže izboriti za bolje plaće ako objektivno ne sagledaju razloge ovog neuspjeha”, zaključuje se u pismu.

Komentiraj