Zbog nesreće policija svjetskog prvaka Ogiera kaznila s osam tisuća kuna kazne i oduzela mu vozačku

Aktualni svjetski prvak u reliju Sebastien Ogier u nedjelju ujutro imao je prometnu nesreću u Novom Zagrebu.

Francuz je sa suvozačem išao s Velesajma Avenijom Dubrovnik prema zadnjoj etapi Croatia Rallyja, da bi se kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno prestrojio u desnu traku. U tom trenutku mu je po desnoj strani, na desni dio vozila naletio osobni automobil, koji je potom završio na ugibalištu autobusne stanice.

O slučaju se oglasila zagrebačka policija:

“U prostorijama II. Postaje prometne policije sa Sebastienom Ogier na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta nesreće obavljeno je kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176 te ne postupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak.

U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Izrečenu novčanu kaznu je platio.

Sebastien Ogier osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje”, stoji u priopćenju zagrebačke policije”

Komentiraj