Zbog napada na Braču uhićen još jedan mladić

Splitska policija u petak je objavila kako je danas uhitila još jednu osobu koja se povezuje s napadom na sezonske radnike u Supetru na Braču ranije ovog tjedna.

“Daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na osobe koji se dogodio 09.lipnja oko 04 sata u Supetru u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu danas je još jedna osoba uhićena i dovedena u službene prostorije policije. Radi se o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločin iz mržnje (članak 87. st 21. KZ-a)”, navodi policija u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Iz policije poručuju kako nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi identificirali još jednu osobu za koju se sumnja da je sudjelovala u napadu u Supetru.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju u Supetru na Braču napadnuto je nekoliko sezonskih radnika, a ozlijeđen je i lokalni vatrogasac koji im je pokušao pomoći. Sezonci su napadnuti jer su neki od njih, iako su svi iz Hrvatske, srpske nacionalnosti.

Komentiraj