Zbog najezde komaraca Slavonci prijete zatvaranjem cesta

U istočnoj Hrvatskoj, posebno njezinim dijelovima u Podunavlju, odnosno uz Dunav, Dravu i močvarno područje Parka prirode Kopački rit ne pamti se ovakva invazija komaraca, koji napadaju tijekom cijeloga dana, a ne samo uvečer, kako je to prijašnjih godina bilo uobičajeno.

U Gradu su u petak javnost izvijestili kako će u sljedeća dva tjedna suzbijanje brojnosti komaraca biti obavljano svaka dva dana u iduća dva tjedna, i to s najvećom dopuštenom koncentracijom sredstva. No, unatoč tome, građani su ogorčeni na situaciju i kažu kako ovakvu invaziju ne pamte. Posebno je kritična situacija u MO Lijeva obala, to jest u Tvrđavici i Podravlju.

“Mi smo prigradsko naselje koje se bavi poljoprivredom. Osim vrtova imamo i životinje kao što su pilići, kokoši i zečevi. Ovakva situacija s komarcima utječe i na našu mogućnost rada u vrtu i na naše životinje. Zečevi su posebno osjetljivi i oni nakon velikog broja uboda komaraca završe u ranama, obole i uginu. Ljudi su već razmišljali da u vrtove idu raditi u odjeći za pčelare. Zamagljivanje komaraca u nas se obavlja isključivo u glavnoj ulici, i to oko 22 sata, kada kamiončić projuri kroz nju. Oni uopće ne tretiraju sporedne ulice i bent, a kako smo mi rubno područje uz Kopački rit, trebali bismo dodatne tretmane”, kazala je za Glas Slavonije predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Lijeva obala Lucija Tadić.

Dodala je da su stanovnici Lijeve obale toliko ogorčeni da razmišljaju o izlasku na ulice. “Ne bude li se dodatno tretiralo ovo područje, zatvorit ćemo ceste i pristup naseljima kako bismo jasno pokazali da je ovdje ozbiljno ugroženo zdravlje stanovništva, posebice djece, ali i naših životinja, kao i obavljanje poslova koji su mnogima izvor prihoda za život”, zaključila je.

Komentiraj