Zbog moguće karantene, dubrovački gradonačelnik pisao britanskom premijeru Johnsonu

Nakon što je dio britanskih medija objavio da bi se za turiste koji se u tu zemlju vraćaju iz Hrvatske mogla uvesti dvotjedna karantena, dubrovački gradonačelnik Mato Franković pisao je u četvrtak premijeru Borisu Johnsonu s molbom da pri donošenju odluke Hrvatsku promatra po regijama, a ne u cjelini.

Franković je u pismu britanskom premijeru podsjetio kako su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku te da je desetljećima razvijan odnos utemeljen na prijateljstvu.
„Znam da ste dobro upoznati s ovim dijelom Hrvatske, i to je jedan od razloga zašto se obraćam upravo Vama osobno. Ukupni broj pozitivnih covid-19 slučajeva s područja grada Dubrovnika je tri, a trenutačno se u našem gradu odmara preko osam tisuća turista. Na svim razinama ulažemo maksimalne napore kako bismo održali povoljnu epidemiološku sliku te svim našim gostima pružili ugodan i siguran boravak“, stoji u Frankovićevu pismu Johnsonu.
Franković je istaknuo kako je Dubrovnik jedno od najsigurnijih europskih odredišta za putovanja s detaljnim protokolima u svim situacijama pa i u postupcima ako broj zaraženih počne rasti.
„Uzimajući sve spomenuto u obzir te uvažavajući činjenicu da dubrovački turizam ovisi o tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, molim Vas da prilikom donošenja odluka promatrate Hrvatsku i po njezinim regijama, a ne samo kao cjelinu“, zaključio je Franković.
Pismo poslano premijeru Johnsonu Franković je poslao i hrvatskom veleposlanstvu u Ujedinjenom Kraljevstvu te veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.
Prema objavama britanskih medija, Hrvatska bi se, uz Belgiju i Luksemburg, mogla pridružiti Španjolskoj, za koju je mjera dvotjedne karantene izrečena prošlog vikenda.

Komentiraj