ZBOG KRIVOTVORENJA DIPLOME MIP predložilo Hrvatskom saboru da skine imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu

Patrik Macek/PIXSELL

[quote_box_center]

  • Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u srijedu Hrvatskom saboru da skine imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu
  • Skidanje imuniteta Buriću zatražio je odvjetnik Dragana Crnogorca iz Vukovara, a zbog kaznenog djela klevete

[/quote_box_center]

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u srijedu Hrvatskom saboru da skine imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu, a da to ne učini HDSSB-ovu Dinku Buriću.

Povjerenstvo je, naime, postupilo prema uobičajenoj praksi – kad skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za pokretanje kaznenog postupka traži sud ili Državno odvjetništvo, kao u slučaju Jerolimova, preporučuje Saboru da udovolji tom zahtjevu. Kad se radi o privatnom tužitelju, što je slučaj kod Burića, predlaže uskratu odobrenja, jer se postupak može voditi i nakon što istekne zastupnički mandat.

Skidanje imuniteta Buriću zatražio je odvjetnik Dragana Crnogorca iz Vukovara, a zbog kaznenog djela klevete. Iako na Povjerenstvu nije precizirano o kojem se Crnogorcu radi, vrlo je izvjesno da je riječ o saborskom zastupniku SDSS-a.

Jednoglasna odluka

Sumnja u kazneno djelo krivotvorenja isprave, odnosno diplome, razlog je zbog kojega zadarsko Općinsko državno odvjetništvo traži skidanje imuniteta Jerolimovu.

Prema istražnim radnjama koje je provelo Odvjetništvo, Jerolimov je u listopadu 2013. podnio zahtjev da mu se u radnu knjižicu upiše stručna sprema šestog stupnja i naziv ekonomist, no u veljači ove godine ustanovljeno je da od 1999. do 2005. nikad nije bio upisan na Ekonomski fakultet u Zagrebu, rečeno je na sjednici.

Općinsko Državno odvjetništvo u Zadru predložilo je podizanje optužnice što se ne može učiniti dok Jerolimov ima imunitet, objasnila je predsjednica MIP-a, Gordana Sobol.

MIP je spomenute odluke donio bez rasprave i jednoglasno, te bez nazočnosti članova iz redova HDZ-a.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA