Zbog korone ljetna sniženja i do 80 posto

Pad prodaje zbog korona virusa mogao bi sezonska ljetna sniženja povisiti i na osamdeset posto, smatraju analitičari, a prenosi dnevnik.hr.

Popusti su počeli i prije početka redovite sezone ljetnih sniženja, koja kreće 1. srpnja. Sniženja obično počinju dvadeset do trideset posto nižim cijenama, da pred kraj dosegnu pedeset posto.

No ove godine, sve bi za kupce moglo biti povoljnije. “Vjerujem da će ići brže. Inače su trgovci kretali s dvadeset do trideset posto da bi pred istek sniženja došli do pedeset posto. Ove godine se očekuje da će se s trideset do četrdeset posto već krenuti i onda pred istek završiti i na famoznih osamdeset posto”, izjavila je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore (HGK).

To je posljedica pada prodaje zbog pandemije: trgovci kažu kako svaki skok broja zaraženih znači manji promet. Najpogođenija je trgovina tekstilom, koja je pala za četvrtinu u odnosu na prošlu godinu.

“Očekujemo da bi na sezonskim sniženjima bar mogli uhvatiti nekakvu pozitivnu nulu, ali veliki iznosi od trideset posto povećanja prodaje iz prethodnih godina neće, bojimo se, biti ostvarivi ove godine” rekla je Tomislava Ravlić.

Komentiraj