Zbog incidenta u bolnici na Jordanovcu privedeno sedam osoba, među njima i maloljetnici

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Zagrebačka policija je nakon incidenta u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je više osoba napalo medicinsko osoblje, privela na kriminalističko istraživanje ukupno sedam osoba, uključujući dvije maloljetne osobe i muškarca koji je prvotno pobjegao s mjesta napada.

Više detalja trebalo bi biti poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, kažu u zagrebačkoj policiji koja je policajce uputila na teren nakon što je oko 10,15 sati dobila dojavu iz bolnice na Jordanovcu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje.

“Dolaskom policijskih službenika u prostor bolnice, sa ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici uporabili sredstva prisile nad nekoliko tamo zatečenih osoba”, ranije je izvijestila policija.

Po pisanju portala 24 sata, koji se poziva na svoje čitatelje, navodno je obitelj preminule pacijentice porazbijala pola bolničkog odjela.

Pulmolog Marko Jakopović izjavio je Hini da je liječnike i medicinske sestre napala obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju.

“Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju”, rekao je Jakopović Hini.

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe. “Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju”, rekao je pulmolog s Jordanovca.

Komentiraj