Zbog incidenta nakratko prekinuto glasovanje, policija intervenirala u Sisku i Rijeci

Na jednom biračkom mjestu u Sisku, u prostorijama Osnovne škole Viktorovac, nakratko je prekinut postupak glasovanja nakon što je jedan muškarac, kako kažu svjedoci, ondje došao s većim brojem glasačkih listića.

Incident se dogodio u 12,12 sati, kada je biračkom mjestu pristupio jedan muškarac.

Budući da je narušavanjem javnog reda i mira izazvao incident, pozvana je i policija koja je ubrzo intervenirala.

Kako je za Hinu potvrdio glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik, muškarac je doveden u prostorije policije na obavijesni razgovor, a glasanje je nastavljeno.

U Gradskom izbornom povjerenstvu također su potvrdili dojavu o incidentu, ali o detaljima još nisu mogli govoriti. No, kako su rekli neki svjedoci, muškarac je došao s većim brojem glasačkih listića, što je izazvalo prijepore.

Inače, kažu iz GIP-a, drugih dojava o nepravilnostima na biračkim mjestima, do 14 sati nije bilo.

Incident prijavljen i u Rijeci 

Kako prenose mediji, još jedan incident zabilježen je u Rijeci.  Prema dostupnim informacijama, dvojica muškaraca agitirala su za jednog nezavisnog gradonačelničkog kandidata, kao i kandidatkinju za županicu, s iste liste, pred biračkim mjestom na Pehlinu, javljaju očevici.

Zbog svega je pozvana policija koja je intervenirala na spomenutom glasačkom mjestu, a o svemu je obaviješteno i Gradsko izborno povjerenstvo.

Komentiraj