Zbog filma koji je Michelle Pfeiffer doveo na vrh bila je stalno gladna

Lice s ožiljkom (Scarface) američki film režisera Brian de Palma, imao je premijeru 1. prosinca 1983. u New Yorku. Priču za tu kriminalističku dramu napisao je Oliver Stone. Kao glavna glumica u filmu se pojavljuje do tada nepoznata Michelle Pfeiffer. Zanimljivo da su pri odabiru glumaca i režiser De Palma i glavni glumac Al Pacino bili protiv njena izbora.

Prije tog filma, i nekoliko malih uloga, Michelle je studirala i radila u supermarketu, a zatim se počela prijavljivati na audicije. U međuvremenu pobijedila je na izboru za Miss Orange County, te bila šesta na izboru za Miss California.

Snimanje Scarfecae bilo je dosta naporno za nju, o čemu je i sama ispričala: “Filmovi bi se trebali snimati oko tri, četiri mjeseca. To sam i očekivala, pa sam tako i tempirala da dok snimanje traje ja postajem sve mršavija i iscrpljenija, jer glumim kokainsku ovisnicu. Problem je što se sve produžilo na šest mjeseci. Na kraju sam umirala od gladi. Ta scena, na kraju filma, kada je trebalo da budem najmršavija je uvijek bila sljedećeg tjedna, pa sljedećeg…Bukvalno su mi članovi ekipe donosili perece jer su se svi zabrinuli za mene jer sam postala užasno mršava. Uglavnom sam živjela na juhi od paradajza i Marlboru. Ipak tada sam bila jedina žena na snimanju i shvatila sam da sam hrabrija nego što sam mislila i to mi je otvorilo vrata za nastavak karijere.”

Komentiraj