Zbog duga od nekoliko tisuća eura Šibenčaninu lihvari dvaput pokušali oteti dijete

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 31-godišnjakom koje se sumnjiči za lihvarski ugovor i pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, otmicu i nanošenje tjelesnih ozljeda djetetu te oštećenje tuđe stvari u trgovačkom centru sa sjedištem u Zagrebu.

Policija je izvijestila da je osumnjičeni 31-godišnjak početkom ove godine posudio 34-godišnjaku tri tisuće eura uz lihvarske kamate. Kako on novac nije vratio u dogovorenom vremenu, 42-godišnjak 3. srpnja u Splitu pokušao oteti dijete 34-godišnjaku.

Idućeg su dana dvojica osumnjičenika pokušala dug naplatiti u jednom trgovačkom centru u Šibeniku. Nasrnuli su na 34-godišnjaka i njegovu 30-godišnju suprugu koja ga je branila te ih lakše oštetili. Štetu su nanijeli i inventaru u trgovačkom centru. Tada je 42-godišnjak ponovno pokušao oteti dijete oštećenog, u tome nije uspio, ali je dijete lakše ozlijedio, ističe policija u priopćenju.

Osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Komentiraj