Zbog curenja informacija ubrzali akciju na Trgovačkom sudu

HINA

U USKOK-u bi tijekom dana trebala početi ispitivanja petero uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije. Vidjet će se kakve će obrane iznijeti te hoće li USKOK zatražiti pritvor za nekoga.

Akcija USKOK-a i policije dogodila se jučer kasno popodne, nakon što su obavljene pretrage. Neslužbeno se moglo čuti da je akcija bila planirana za drugi dan, ali je došlo do curenja informacija pa su zbog toga USKOK i policija morali požuriti, javlja N1.

Petero uhićenih tijekom dana trebaju doći na ispitivanje, dati iskaz i iznijeti obranu. Neslužbeno, na teret im se stavlja cijeli niz zlouporaba i malverzacija u stečajnim postupcima, pogodovanje u nekim stečajnim postupcima i dobivanje osobne koristi. Spominje se slučaj Komercijalne banke, stečaj Glumina banke, Gredelja i drugih.

Podsjetimo, među uhićenima u akciji Uskoka i policije su i, kako je navela HINA, sutkinja Trgovačkog suda Vesna Malenica i stečajni upravitelj Pero Hrkać, doznaje se iz neslužbenih izvora. Uhititi sutkinju ili suca, međutim, nije jednostavno i mora se poštivati procedura. Naime, suci imaju imunitet zajamčen Ustavom i ne mogu se uhititi bez odobrenja Državnog sudbenog vijeća, koje se sastalo na izvanrednom sastanku i odlučilo odobriti skidanje imuniteta sutkinji.

Komentiraj