Bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši član SDP-a Gordan Bičak na svom je profilu na društvenoj mreži Facebook prošlog četvrtka regirao na najavu promjene imenqa Rega maršala Tita u Zagrebu.

“Tko nam pokuša skinuti tablu sa imenom Tita na Trgu Maršala Tita u Zagrebu neće dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave”, napisao je na Facebooku.

U nastavku statusa spomenuo je i saborske zastupnike Zlatka Hasanbegovića, Davora Ivu Stiera i Brunu Esih. “…Hasanbegović, Stier, i Esih te njihova družba, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni u poslijeratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka… No ako već gospođe i gospoda nasljednici i sljedbenici Ustaša žele ponoviti 1941. doživjet će ponovno i 1945. a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni. Garantiram vam od fašističkog sjemena neće ostati ni zrno a kamoli plod…”, stoji u Facebook objavi.

Policija ga je u nedjelju izvela pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, te mu je zbog prijetnji određen jednomjesečni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo, pišu 24 sata.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da 46-godišnjaka sumnjiče za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju putem društvene mreže na štetu tri saborska zastupnika.

Komentiraj