ZAVRŠIO U ISTRAŽNOM ZATVORU: Tražio od 40-godišnjaka da ubije tročlanu obitelj

Županijsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je 60-godišnjaka kojeg se sumnjiči za tri kaznena djela. On je, kako navode, od 40-godišnjaka zatražio da lkvidira supružnike i njihovo dijete, što je ovaj odbio. Određen mu je istražni zatvor.

Priopćenje Vam u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon prvog ispitivanja 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju iz članka 111. točke 4. u svezi članka 37. stavka 2. KZ/11, jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. stavka 2. KZ/11, i jedno kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ/11. (7. 8. 2019.).

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. kolovoza 2019., u nakani da iz niskih pobuda, liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio i obavijestio žrtve. Osnovano se sumnja i da je 3. kolovoza 2019., 51-godišnjakinji govorio da će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga, a zatim istog dana, govorio to 40-godišnjaku kako bi on to prenio 57-godišnjaku i njegovoj obitelji, da će ih ubiti, te mu pokazao prepravljani plinski pištolj.

Osnovano se sumnja da je 60-godišnji okrivljenik 4. kolovoza 2019., suprotno odredbi članka 7. stavka 1. točke 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u kojem je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev, kalibra 7,65 mm, a takvo oružje spada u kategoriju A koju građani ne smiju držati.

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP/08”, navodi se.

Komentiraj