Marko Lukunic/PIXSELL

ZAVRŠIO SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A Šuica: Nastavljamo, ali na drugi način

Nešto prije 16 sati završio je sastanak Predsjedništva HDZ-a. Okupljenim je novinarima Darko Milinović rekao kako su svi zadovoljni, a Dubravka Šuica je poručila: “Nastavljamo, ali na drugi način, ne kako vi očekujete”.

Uoči početka sjednice predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko rekao je kako on ne bi potpisao prijedlog Mosta o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, koji je u subotu potpisao SDP.

“Ne, ne bih potpisao. Sve sam vam rekao o tom papiru”, kazao je Karamarko novinarima prije početka sjednice Predsjedništva stranke koje mora do 16 sati odlučiti o tome kako će odgovoriti na poziv Mosta da se Domoljubna koalicija vrati u pregovore o tripartitnoj vladi.

Karamarko je naglasio i da je HDZ uvijek i u svakom momentu spreman razgovarati sa svakim i o svemu što će koristiti riješavanju problema u kojima se nalazi zemlja i građani. Podsjetio je kako je njegova stranka iznijela svoje principe i dalje ih zastupa. “Naš okvir je poznat i iznesen je u zadnja dva-tri dana”, kazao je. Podsjetio je i kako nije pobornik tripartitne vlade, ali i da o svemu može razgovarati.

“Ako bi tripartitna vlada bila toliko dobra, uspješna, ako ima osnovu i nekog optimizma – volio bih da me netko u to uvjeri. Ali ne samo mene, nego i moje Predsjedništvo. Iznijeli smo stavove i zanima me što će kolege iz Predsjedništva sada reći “, rekao je Karamarko.

Naglasio je i da će HDZ, kao uređena stranka, Mostu dati odgovor na njihov poziv.

Na spekulacije kako je dogovoreno da predsjednik Mosta Božo Petrov bude mandatar, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednik Sabora, Karamarko je kazao kako o tome nije ništa čuo i da se radi o hipotetskom pitanju. “Nisam za trgovinu i nabacivanje – meni ovo, Perici i Ivici ono. Nije ozbiljno u ovom teškom trenutku za državu na taj način razgovarati”, kazao je Karamarko.

Sastanak između MOST-a nezavisnih lista i koalicije Hrvatska raste započinje u 17 sati.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional