Patrik Macek/PIXSELL

Završio sastanak, još se ne zna tko je poslao ponude za Uljanik

U Ministarstvu gospodarstva u utorak je održan sastanak Uprave Uljanika, sindikata i predstavnika ministarstva o potencijalnom strateškom partneru i spašavanju dvaju brodograilišta – Uljanik i Treći maj.

Ministar, predsjednik Uprave Uljanika i predstavnici sindikata nakon sastanka nisu željeli otkriti tko je sve poslao ponude za Uljanik. Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić rekao je kako razmatraju materijale koje su dobili. “Čim taj dio utvrdimo mi ćemo s tim izaći na burzu i pred hrvatsku javnost, bez odgađanja” rekao je Bulić.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel izjavio je kako su očekivali imena strateških partnera i koja je njihova namjera i u kojem pravcu žele ući kao partneri Vladi u procesu restrukturiranja. “Nismo sretni jer nismo doznali o kakvim se ponudama radi. Nakon žestoke rasprave uspjeli smo saznati da je riječ o kvalitetnim partnerima. Kroz nekoliko dana će i socijalnim partnerima biti predočeno o kojim se partnerima radi. Čekamo da vidimo hoće li radnici dobiti plaće za prosinac ili za siječanj. Možda ću zažaliti, ali po prvi puta ima nade. Po prvi puta mislim da i ministar Horvat misli ozbiljno i da može ovaj proces završiti”, kazao je Novosel.

Poručio je kako im je najvažnije da u Hrvatskoj opstane brodogradnja. Dodao je da je predsjednik Uprave rekao da ima spremnog partnera, ali Novosel nije htio otkriti o tome koliko “milijuna eura” su spremni uložiti.

Poznato je da je šest kompanija pregledalo Uljanikove knjige. Neslužbeno se zna samo da je zainteresirana australska Scenic grupa, a potvrđene su ponude Pomorskog instituta iz Splita te ponuda Brodosplita u suradnji s talijanskim Fincantierijem, prenosi N1.

Komentiraj