Završio dio projekta Gredelja i američke tvrtke NRE

TŽV Gredelj

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američka tvrtka NRE (National Railway Equipment Company) danas započinju s isporukom četiri od ukupno sedam lokomotiva koje su u Gredeljevim pogonima prošle složeni postupak proizvodnje i prilagodbe potrebama krajnjeg korisnika.

Radi se o dizelskim lokomotivama serije NGT 26CW-3 koje su namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, a isporuka preostale tri lokomotive bi trebala započeti sredinom kolovoza.

Kvalitetna i pravovremena realizacija ovoga projekta nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje s američkim partnerom NRE, tijekom koje je Gredelj isporučio niz novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje uspješno voze na mnogim svjetskim prugama.

Radi se o ukupno 78 lokomotiva različitih tipova, a osobito je važno istaknuti činjenicu da su od otvaranja stečajnog postupka uspješno dovršeni projekti na 44 lokomotive za potrebe NRE. Ti su podaci svojevrstan dokaz Gredeljeve sposobnosti i kvalitete, kao i konkurentnosti na iznimno kompetitivnom inozemnom tržištu.

Stoga je realno očekivati da će Gredelj i dalje biti prepoznat kao tvrtka koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju zahtjevnih projekata te da će se taj uspješan trend nastaviti i u budućnosti zaključenjem novih poslova na domaćem i svjetskom tržištu.

Komentiraj