Završila 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, počela 35. tematska o potresu

U šestom pokušaju, u četvrtak je završila 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine te je poslijepodne počela nova, 35. tematska sjednica o potresu u Zagrebu.

Na 34. sjednici većinom glasova gradskih zastupnika nije prošao prijedlog Kazališnog vijeća Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija” da se za novog ravnatelja tog kazališta imenuje Tedi Lušetić, akademski muzičar klarinetist i profesor klarineta, s 1. srpnjem na četiri godine. Za taj prijedlog su gradski zastupnici HDZ-a glasali suzdržano, a oporbeni su bili protiv.

Gradska skupština prihvatila je prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu i film Augusta Cesarca te je za ravnateljicu tog Centra imenovala Maju Jurić Ivoš, stručnu specijalisticu komunikacijskog menadžmenta, sa 20. lipnja, na četiri godine.

Na dnevnom redu tematske, 35. sjednice su dvije točke koje je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Riječ je o izvješću o poduzetim aktivnostima Grada Zagreba u pomoći građanima i pravnim subjektima, te saniranju šteta nastalih na imovini od prirodne nepogode – potresa te prijedlogu zaključka o pomoći građanima Grada Zagreba kroz dodjelu novčane pomoći ili subvenciju kamata na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.

Komentiraj