Završeno 17. Osječko ljeto kulture

HINA/ Dario GRZELJ

Koncertom Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Osijek 1862”, uz gošću violončelisticu Anu Rucner, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u srijedu uvečer završeno je 17. Osječko ljeto kulture (OLJK).

Od 29. lipnja građanima je na 13. lokacija u gradu predstavljen ukupno 41. kazališni, glazbeni, književni, filmski i likovni programski sadržaj.

Predsjednica Organizacijskog odbora OLJK-a Ljerka Hedl izrazila je zadovoljstvo odazivom građana, budući da je sadržaje ove tradicionalne kulturne priredbe, na kojima je nastupilo više od 500 domaćih i inozemnih umjetnika, posjetilo više od deset tisuća Osječana.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je novinarima kako je OLJK svake godine sve bogatiji raznolikim kulturnim sadržajima, što pokazuje da Osijek ima kapacitet za organizaciju ovakvih priredbi, publiku te kulturne organizatore.

To govori da grad ima svoju tradiciju i kulturu, kao osnovicu za svekoliki život i razvoj, a svaka završena priredba je poticaj za još ambiciozniju sljedeću sezonu, poručio je Vrkić.

Troškove ovogodišnjeg OLJK-a od 600 tisuća kuna najvećim je dijelom, u iznosu od 500 tisuća kuna, podmirio je grad Osijek, a ostatak sponzori.

Komentiraj