Nakon nekoliko sati talačke krize u Harkivu, ukrajinska je policija u subotu navečer uhitila napadača, te oslobodila sve taoce iz poštanskog ureda, javljaju svjetske agencije.

“Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen”, napisao je na svom profilu Twittera predsjednik Ukrajine Petro Porošenko. Dužnosnici su poručili kako nitko od taoca nije ozlijeđen.

U subotu poslijepodne maskirani je muškarac ušao u poštanski ured namjeravajući ga opljačkati, a potom je uzeo 11 taoca. Ranije je pustio tri žene i dvoje djece. Policija je otkrila da je s napadačem bila u kontaktu telefonskim putem, te dodala da je njegovo ponašnje bilo mirno te kako nije imao nikakvih zahtjeva.

Jedno od dva puštena djeteta otkrilo je lokalnim medijima da je napadač stavio eksplozive u dvije boce i prijetio da će se raznijeti ako ga policija neće slušati. Prema iskazu djeteta, napadač je tvrdio i da ima rak mozga. U jednom je trenutku izrazio zabrinutost zbog nedavne zamjene zatvorenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista, tvrdeći kako ih je trebalo biti oslobođeno više, objavila je policija.

 

Komentiraj